5 tips voor het vinden van jouw droombaan

Als je één ding zou kunnen doen om je leven te veranderen, zou ik adviseren om je passie op te zoeken. Leren hoe je je passie kunt vinden is misschien niet makkelijk, maar het is zeker de moeite waard. Als je het niet leuk vindt om naar je werk te gaan, als het je voortdurend aan motivatie ontbreekt of als je je werk saai vindt, moet je op zoek naar een nieuwe baan. Als je in je huidige baan blijft, blijf je je niet alleen ongelukkig voelen, maar realiseer je ook niet je volledige potentieel in het leven. Werkplezier is gewoon heel belangrijk.


Maar hoe ga je te werk om te leren hoe je je passie in het leven kunt vinden? Wij hebben een aantal tips.

1. Wat vind je leuk om te doen?

Heb je een hobby of iets wat je als kind graag deed, maar nooit als een mogelijkheid voor een baan hebt overwogen? Of het nu gaat om gamen, het verzamelen van iets, of het maken of bouwen, er is waarschijnlijk een manier waarop je het zou kunnen doen voor de kost. Open een stripwinkel, of maak een stripsite online. Als er al iets is wat je graag doet, heb je een mooie voorsprong. Nu moet je alleen nog de mogelijkheden onderzoeken om er geld mee te verdienen.

2. Wat vind je leuk om over te lezen?

Als ik zelf ergens gepassioneerd over ben lees ik er veel over. Ik ben echt dagenlang op zoek om alles over een bepaald onderwerp te weten te komen. Bekijk eens voor jezelf wat jij echt geweldig vindt en waar je alles over wilt weten. 

3. Brainstormen

Als er niet meteen iets in je opkomt terwijl je je afvraagt hoe ik mijn passie kan vinden, pak dan een vel papier en begin ideeën op te schrijven. Dit hoeft geen georganiseerde lijst te zijn. Het kan gewoon een papier vol met willekeurige notities of zelfs onzin zijn zijn. Dit alles zal uiteindelijk later van pas komen. Wat je ook kan doen tijdens 

4. Vraag om je heen

Er zijn vast wel mensen die je in het leven bewondert, en er zijn dingen aan hen die je graag in jezelf zou willen overnemen. Stap eens op hen af en vraag wat zij vinden. Analyseer hoe hun carrièrepad eruit ziet en hoe ze zijn gekomen waar ze nu zijn. Vraag ze ook of ze het idee hebben dat ze hun passie hebben ontdekt.

5. Neem niet zomaar ontslag

Als je je passie gevonden hebt, neem dan niet zomaar ontslag. Het is het beste om je baan te houden terwijl jij jouw passie zoekt en ontwikkelt. Het geeft je de kans om wat spaargeld op te bouwen , terwijl je de vaardigheden oefent die je nodig hebt.


Reacties

Populaire posts van deze blog

5 Recruitment Trends in 2021